Eczeem Zalf

Eczeempatiënten hebben veel baat bij het insmeren van hun huid met zalf. Heb jij eczeem en ben je benieuwd hoe je met zalf je klachten kan verminderen? Lees dan vooral verder.

 

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidaandoening en in feite een allergische ontstekingsreactie van je huid. Deze huidaandoening komt het meest voor en is daarmee dan ook een bekende aandoening. Wist je dat meer dan 1% van de Nederlandse bevolking een vorm heeft van eczeem? Het komt vooral voor bij jonge kinderen en meestal is het een voorbijgaand verschijnsel. Maar het kan ook zelfs ontstaan op latere leeftijd. Patiënten met eczeem hebben last van plekken die rood en schilferig zijn aangedaan. De huid jeukt op die plekken hevig, waardoor de drang ontstaat om te krabben. Mensen die last hebben van eczeem geven aan dat zij soms gek worden van de jeuk en desnoods tot bloedens toe de huid openkrabben, zolang dit maar de jeuk verdrijft. In ernstige gevallen ontstaan er blaasjes die vocht afscheiden.

 

De oorzaak van eczeem

Mensen die last hebben van deze huidaandoening kunnen de oorzaak meestal zoeken in de familie zelf. Vaak is eczeem genetisch bepaald en is er dus sprake van aanleg. Zo komt de aandoening vaak voor in families met hooikoorts en astma. Maar ook omgevingsfactoren kunnen een rol spelen, zoals spanningen en stress, blootstelling aan chemische stoffen (kapperseczeem is hier een goed voorbeeld van) of een spijsvertering die niet naar behoren werkt. In het verlengde daarvan kunnen ook verkeerde voedingsgewoonten een rol spelen bij de ontwikkeling van eczeem.

 

Verzacht je huid met deze tips:

  • In de meeste gevallen werkt een dikke vettige huidcrème bij huidklachten veel beter en ook veel langer dan indien je een dunne crème op je huid insmeert. Gebruik je een dunne crème, dan zal je de huid vaker moeten insmeren. Je huidarts kan je hier persoonlijk over adviseren maar de meeste crèmes kun je gewoon rijkelijk aanbrengen op je lichaam. Met zalf moet je voorzichtiger zijn en je aan de voorschriften houden. Crème daarentegen wordt niet door je huid opgenomen en mag je daarom flink dik aanbrengen maar nogmaals: Overleg dit wel met je arts voor de zekerheid.
  • Stop niet met het aanbrengen van verzorgende crèmes indien de conditie van je huid erop vooruit is gegaan! Misschien ziet je huid er na verloop van tijd wel veel rustiger uit maar blijf je huid dagelijks insmeren. Als je hiermee stopt, wordt je huid weer te droog en keert de ellende terug.
  • Er zijn speciale olielotions op de markt die je kan gebruiken wanneer je in bad gaat. Ook kan je vettige shampoos gebruiken tijdens het douchen. Douche of baad niet te vaak. Water droogt je huid namelijk uit. Wil je toch dagelijks een bad nemen of je douchen, gebruik dan nooit warm water maar lauw water (beter nog is helemaal koud!).

 

Huidvoedende en verzachtende producten zijn persoonlijk

Wat is het doel van alle huidvoedende en verzachtende middelen? Je huid moet gevoed worden en zacht en vochtig gehouden worden. Daarmee bescherm jij je huid voornamelijk tegen stoffen die je huid irriteren. De producten zorgen er daarnaast voor dat je minder snel jeuk ontwikkelt en het gaat ontstekingen tegen. Gebruik dagelijks huidverzachtende middelen indien je last hebt van eczeemklachten. Na het wassen, douchen of baden verzorg je hiermee je huid. Overdag smeer jij je huid in met speciale dagcrème en voor het slapengaan gebruik je eventueel speciale nachtcrème. Informeer bij je huisarts of dermatoloog welke middelen je zoal kan gebruiken. Niet iedere crème, lotion of zalf heeft dezelfde gunstige werking bij iedereen. Dat is persoonlijk. Probeer daarom zoveel mogelijk producten uit, totdat je iets hebt gevonden die het beste werkt voor jou.

 

Experimenteer niet zomaar met natuurlijke middelen

Op het internet zijn er tal van websites die pretenderen de oplossing te hebben gevonden voor mensen met eczeem. Zij raden je aan om natuurlijke middelen te gebruiken om daarmee de symptomen van eczeem te bestrijden. Voorbeelden zijn o.a. het advies om paardenmelk te gebruiken en te deppen op de aangedane plekken. Of het strooien van zeezout op de wonden. Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat dit soort natuurlijke middelen helpen tegen eczeem.

 

Eczeem zalf kopen

Gladskin Eczema is een perfect middel welke de slechte bacteriën dood en de goede juist met rust laat. De huid kalmeert hierdoor en de jeuk, irritatie en roodheid verminderd hierdoor sterk. Het middel is vrij van parfum, zuren en alcohol waardoor het de huis niet uitdroogt of irriteert. Gladskin Eczema is dermatologisch getest en hypoallergeen.

eczeem-gladskin-30mleczeem-gladskin-50ml